Στην ενότητα της Λογοτεχνίας θα βρείτε έργα επιταλιωτών Συγγραφέων.

 

Σωκράτης Σκαρτσής

Ο Σωκράτης Σκαρτσής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, γεννήθηκε στην Πάτρα από Επιταλιώτες γονείς και σπούδασε φιλολογία. Έξησε και ζεί στην Πάτρα, αλλά όπως και ο ίδιος λέει αισθάνεται Επιταλώτης και έχει περάσει πολλά καλοκαίρια στην εξοχή του χωριού. Έγραψε ποίηση και άσκησε διαφόρων μορφών παιδεία, έκανε ανθρωπολογικές μελέτες (γλωσσα, παιδική γλώσσα, θρησκειολογία, παλαιά και νέα κείμενα των λαών κ.α.) κι έβγαλε περιοδικά και βιβλία. Το συγγραφικό έργο του ποιητή, λογοτέχνη και επιστήμονα Σ. Σκαρτσή αριθμεί πάνω από 100 βιβλία και περισσότερα από 200 άρθρα και μελέτες.

Τον Ιούνιο του 2005 τιμήθηκε με άλλους εκλεκτούς πνευματικούς ανθρώπους από τον Δήμο και το Πολιτιστικό Κέντρο Βώλακος. Στις 14 Μαρτίου 2007 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών ημερίδα προς τιμήν του Σ. Σκαρτσή, με θέμα "Ποίηση και Περιβάλλον", μετά από πρωτοβουλία της Κοσμητείας Θετικών Επιστημών, όπου οι ομιλητές καθηγητές ανέλυσαν την επίδραση που έχει η ποίηση του συγγραφέα στο έργο τους.

Πέραν από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες (ποίηση, συγγραφή κειμένων για την γλώσσα, μεταφράσεις αρχαίων κειμένων κ.λ.π.) ο Σ. Σκαρτσής επιμελείται την διοργάνωση του Συμποσίου Ποίησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το ιδιαίτερα μεγάλο και σημαντικό έργο του Σ. Σκαρτσή παρατίθεται στην συνέχεια:

 

 

 

 

 

 

Σταύρος Φωτόπουλος