Στην ενότητα αυτή, περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχετικά με το Επιτάλιο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

 

Σχολικές εξετάσεις 1963

 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 1963

Οι Εξετάσεις του Δημοτικού Σχολείου τέλειωσαν, τα απολυτήρια δόθηκαν σε μια σύντομη γιορτή μετά ποιημάτων κάτω από τα πεύκα.

Καλοκαίρι. Τα καρπούζια τρίζουν τη νύχτα μεγαλώνοντας, οι εξοχές υποδέχονται τους παραθεριστές, στη λίμνη καθρεφτίζεται ο ήλιος, την γαλήνη του νερού ταράζει το σταλίκι, το μονόξυλο φεύγει αργά. Η παραλία γεμάτη καλύβες, το λεωφορείο πηγαίνει και έρχεται, τα γαϊδούρια φορτωμένα επίσης, οι κολώνες του πάγου, οι ψαράδες με τα ανασκουμπωμένα μπατζάκια, τα μπεν-μιξτ, ο Ιππόδρομος του «Φίλιππου Ομίλου Αγουλινίτσης», στα μπουζούκια το βράδυ ξελαρυγγιάζονται οι ευέξαπτοι Πίσω από τις καλαμιές ήρθες στον ύπνο μου προψές (ελαφρώς τροποποιημένο επί το ...πιο αγουλινιτσιώτικο), οι ντιζέζ με τα μίνι και το ντέφι, τα σουβλάκια, οι παγωμένες μπύρες και η γουρ'νοπούλα.

Τα κορίτσια κρύβουν στο μπαούλο τη μαθητική ποδιά με το λευκό γιακά, τα αγόρια πετάνε πάνω στην κουνουπιέρα το πηλήκιο με την κουκουβάγια.

Οι εξετάσεις εισαγωγής των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο μόλις διεξήχθησαν, αν και για κάποιους ανεπιτυχώς. Εδώ, οι επιτυχόντες, σε μια επίσκεψη στο παλιό τους σχολείο, αποχαιρετούν τον δάσκαλο και βεβαίως δεν απουσίαζε ο Νίκος ο Τσιμινής.

Στα σκαλοπάτια του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου εικονίζονται όρθιες από αριστερά οι τελειόφοιτες: Φούλα Μπεκυρά, Λαμπρινή Χίλιου, Μαίρη Κούλη, Σίτσα Μαστροβασιλοπούλου & Γιαννούλα Φραγκαλέξη. Καθιστοί οι: Αλέξανδρος Βελισσάρης, Δημήτρης Καλεπανάγος & Νίκος Μπάρκας. Πίσω, με τα γυαλιά ηλίου, ο δάσκαλος τους κ. Σπύρος Μπαμπής.

Αρχείο Δημητρίου Χίλιου